Norberg - låt dig överraskas

Skateboard och demokratifestival

Välkommen till en skateboard- och demokratifestival i Mimerlaven - fredagen den 26 maj 2017!

Vi bjuder in till årets roligaste familjefestival vid Mimerlavsområdet i Norberg. Den gamla gruvan ska återigen få liv och denna gång
ska skateboardåkarna ta över järnet. Det kommer också byggas upp en anläggning för Parkour och byggas upp väggar där inbjudna gatukonstnärer kommer måla live. När det inte skatas eller klättras så ska du som besökare kunna testa på själv hur det är att skata eller träna parkour. Vi kommer också ha en dansgrupp som kommer bjuda på en skateboardinspirerad dansuppvisning. På kvällen flyttar vi in i Kraftcentralen där riktigt grymma artister tar över. Hela Norberg ska dansa tillsammans.

Gratis inträde och alla åldrar är välkomna. Evenemanget är drogfritt. För att gå in på musikarrangemanget på kvällen så krävs vuxet sällskap om man är under 10 år.

På scen:

LILLA NAMO
Lilla Namo slog igenom med kaxiga genusflippen ”Haffa guzz” som blev en omedelbar succé och såg till att Lilla Namo var namnet på allas läppar. Sedan urtunga ”Höj volymen”, debut-EP:n ”Tuggare utan gränser”, hyllningarna, utmärkelserna. Artisten har arbetat med artister som Petter, Mack Beats, Rosh, Linnea Henriksson, Timbuktu och Ison & Fille. Ett gediget bagage med respekt, med andra ord.

Under vintern kom singeln ”Förlåt”, där Lilla Namo återuppfinner sig själv. Hon tar flera steg närmre sången, och visar upp ett både förnyat och mognare sound. Uttrycket har utvecklats, men kärnan är kvar i hennes konstnärskap. Hon ger oss samma kompromisslösa lekfullhet

JAVID
Javid greppade micken första gången på Unkan i Norberg våren 2017. Tillsammans med producenten Thomas Larsson har Javid skrivit sin första låt "barn av vår tid" som handlar om hans resa från Afghanistan till Sverige. Javid beskriver smärtan på ett enkelt språk och det är genom hiphopen han lär sig det svenska språket. Sist Javid stod på scenen fyllde han Norbergs Teaterbiograf med alla åldrar. Med sina nio år på nacken har den här artisten så mycket att berätta och lära oss om flykt och om att vi ska vara tacksamma för det vi har här.

Fler artister tillkommer.

Läs mer på evenemangets Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Har du frågor gällande festivalen så kontakta Niklas Persson på Unkan/Norbergs kommun.
E-post:niklas.persson@norberg.se
Telefon: 0223-291 56

Arr: Unkans fritidsgård, Föreningen Culturing, Norbergs ungdomsråd och Lilla ungdomsrådet.
Samarbetspartners: ABF, Ett kulturliv för alla, Cheapo, Avesta danceteam och Firesign.