Norberg - låt dig överraskas

Fullmäktige säger ja till idrottshall

Under måndagskvällen sa kommunfullmäktige ja till byggnationen av en idrotts- och evenemangshall. Enligt den aktuella tidsplanen så kommer spaden att sättas i marken någon gång i april eller maj.

Kommunfullmäktige har haft en vilja att bygga en idrotts- och evenemangshall i kommunen. Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK), har tidigare fått i uppdrag att upphandla byggnation av idrottshall inklusive fritidsgård, som en del i ett inriktningsbeslut. 20 miljoner kronor ska investeras i den nya hallen och pengarna tas från de medel som kommunen fick för det stora flyktingmottagandet, som var en summa på totalt 40,6 miljoner kronor. Resten kommer att finansieras via ett 30-årigt lån.

Under måndagens fullmäktige blev beslutet att upphandlingarna kring hallen ska slutföras. Förhoppningen är att kunna börja bygga i april eller maj. Med den preliminära tidsplanen så kommer den nya hallen att invigas i maj 2018.

- Äntligen! Det är ett otroligt efterlängtat beslut som visar att vi tror på Norberg, säger Johanna Odö (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fakta om hallen
Hallens totala yta uppgår till cirka 2026 kvadratmeter och kommer att tillhandahålla en fritidsgård, café, servering, klubbrum och omklädningsrum. En läktare för 230 personer sittande och 450-500 stående. Hallen kommer att vara anpassad för innebandy och handboll. Vid större evenemang så kan hallen anpassas med annat golv och hallen kommer fungera som en yta för mässor, dans, idrott och vara en samlingsplats för alla åldrar.

Hallen blir handikappanpassad med rätt dimensioner. Uppvärmning sker med hjälp av bergvärme.

Fritidsgården Unkan får en egen ingång.