Norberg - låt dig överraskas

Tomas Karlsson är mottagare av Norberg kommuns stipendium 2017

Norbergs kommuns stipendium för att uppmuntra värdefulla insatser inom föreningslivet eller inom det kulturella området går i år till innebandydomaren Tomas Karlsson.

Motiveringen lyder:

Tänk dig en idrottshall, på läktaren sitter fullt med publik, på bänken står ledare som håller benhårt på sitt lag, på planen 12 spelare som fulla adrenalin gör allt för att vinna, i centrum av allt detta står domaren. Du har några få sekunder på dig att ta ett beslut som kan avgöra en match, oavsett vilket beslut du tar så blir inte alla nöjda. Så ser vår stipendiats arbetsmiljö ut när han dömer en match i Innebandy. I en tid när domaren får utstå allt mer kritik och hot från omgivningen så känns det bra att vi i Norberg har en person som verkligen står upp och tror på det han gör.

Tomas Karlsson är innebandydomare sedan 17 år tillbaka och de senaste 10 åren dömer han i länets högsta serie. Förra året röstades han fram som årets domare i Västmanland av både spelare och ledare. Till kommande säsong tänker Tomas ta ytterligare ett steg för att avancera och få döma ännu högre upp i seriesystemet. För att visa vår uppskattning och tacksamhet till Tomas, som genom sitt sätt att agera, är en förebild för andra som älskar idrott och vill satsa på att bli domare, tilldelar vi honom 2017 års stipendium på 5000 kr från Norbergs kommun.

Stipendiet delas ut i samband med torgfesten lördagen den 29 juli klockan 14.00.