Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Sommarkvällsmusik 2019

Svenska Kyrkan anordnar sommarkvällar fyllda med musik sommar!

LÖRDAG 6 JULI KL 18.00 I KARBENNINGS KYRKA
”UNSPOKEN SONGS - FRÅN BACH TILL EGNA KOMPOSITIONER”

Tobias Sjögren är född 1970 i Göteborg. Han började spela klassisk gitarr som 12-åring, rörde sig efter ett par år mer och mer över till jazzen (eller nånstans nära). Har sedan dess fördelat tiden mellan gitarren och komponerandet.

Har spelat med Audun Kleive, Marilyn Mazur, Per Jørgensen, Lars Danielsson, Nils Petter Molvaer, Joakim Milder, Richard Bona med flera.
Har gjort sex CD album i eget namn; bl.a. ”Hymn” (1994), ”Tobias Sjögren” (2002), ”The Thule Spirit” (1997) ”Unspoken Songs” (2004).

LÖRDAG 13 JULI KL 18.00 I KARBENNINGS KYRKA
”BLAND MYRTEN OCH JASMINER”

Irina Krupskaya Bask, sång
Irina Levgran, piano
Konserten «Bland myrten och jasminer» bjuder på romantisk musik av Schubert, Grieg, Rachmaninov, Petersson-Berger, Rangström med flera.
Irina Krupskaya Bask sångerska, sopran, är utbildad i Moskva, Ryssland.

LÖRDAG 20 JULI KL 18.00 I KARBENNINGS KYRKA
”SOMMARKONSERT”

Vokalensemblen Vocado har sjungit tillsammans i 15 år och har med sin enastående klang och berörande uttryck turnerat både Sverige och världen och fått flera av a capella-världens största priser och utmärkelser.

I sextettens sommarprogram hör vi både välkända sommarpärlor blandat med gruppens original-kompositioner, jazz, pop och folkliga tongångar.

LÖRDAG 27 JULI KL 18.00 I KARBENNINGS KYRKA
”SOMMARKARAMELLER”

Norbergs kyrkokör med solister bjuder på en trevlig blandning av klassisk repertoar och kända omtyckta sommarsånger och dikter.
Vi får bland annat höra ”Uti vår hage där”, ”Vals i tango”, ”I denna ljuva sommartid” och ”Rör vid min själ”.

Norbergs kyrkokör leds av kantor Beata Karacsonyi.

LÖRDAG 10 AUGUSTI KL 18.00 I NORBERGS KYRKA
”VI PÅ DEN HÄR PLANETEN”

Vi på den här planeten är ett stämningsfullt folkmusikprogram i konstellationen fiol och kyrkorgel. Konserten rör sig mellan meditativ stillhet och expressiv kraftfullhet och som ofta när det gäller folkmusiken ligger lekfullheten och glädjen alldeles nära.

Programmet består mestadels av eget arrangerade låtar från trakterna runt Siljan i Dalarna. Låtar som fötts i samklang med naturen, ur de små byarna. Paula Testad, riksspelman, spelar fiol och Gunnel Testad, kantor och folkmusiker, spelar orgel. Vi ömmar för vår vackra jord och skapar olika stämningar från skogen med hjälp av bland annat dikter, spelpipa, fågelläten och trolskt vargyl.

Läs mer på Svenska kyrkans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster