Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Nu öppnar seniorgården

Idag öppnar kommunens första ungdomsgård för äldre och får namnet seniorgården. Seniorgården ger kommunens äldre, som kanske saknar naturliga mötesplatser, en plats att träffas och umgås på.

Medborgarförslag om seniorgård

Idén om seniorgården kom i ett medborgarförslag i januari 2018 med rubriken "Aldrig ensam/alltid ensam?". Förslagsställaren skriver att många äldre inte har någonstans att träffa andra och att ensamheten kan bli påtaglig. Förslagsställaren vill att Norberg ska öppna en seniorgård som ger äldre möjligheten att umgås med andra och att ingen ska behöva vara ensam och känna otrygghet.

Kommunfullmäktige säger ja

Kommunfullmäktige remitterade ärendet till kommunstyrelsen i januari 2018 för vidare hantering. I november 2018 bifaller kommunfullmäktige förslaget om seniorgården. Lokalen som kommer att användas är Resedans matsal som står tom efter lunchtid på vardagar.

- Jag tycker förstås att det känns spännande och roligt att vi kan få till detta och för att låna Inga-Stinas ord i medborgarförslaget: Ibland behövs bara små förändringar som kan göra storverk. Jag hoppas detta kan vara en så förändring. Även om den inte medför storverk så att det kan göra skillnad i människors liv genom att vi öppnar en mötesplats som kan minska någons ensamhet, säger Sofia Ekman, områdeschef, omsorg om funktionshindrade.

Alla är välkomna att äta lunch eller ta en fika varje tisdag, onsdag och torsdag.

Öppettider och adress

Seniorgården är öppen tisdag till torsdag mellan klockan 14.00 och 17.00.

Serveringen är som vanligt öppen fram till klockan 14.00 med möjlighet att köpa lunch mellan klockan 11.00-13.00.
Fika kan köpas även efter klockan 14.00.

Adress: Kornettgatan 9C