Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas
Exempelbild

Norberg får en padelbana

Det är inte alla utomstående besök i Norberg som är turister och tydligen inte alla som har semester heller. Vid Frida Hansdotter Arena så byggs det återigen och denna gång av tre hantverkare från Spanien. Frågan är vad det är som försiggår? Här kommer svaret.

Marcelo Flores Vega är i full fart att skruva ihop och sortera all små delar som ska vara till Norbergs första padelbana. Han kontrollerar varje del noggrant för att se att allt är i sin ordning. Han är ny på jobbet men till sin hjälp har han sin erfarne pappa Ramon som byggt padelbanor i över åtta år.

- Det är främst i Spanien, Italien, Belgien och Schweiz som vi bygger, säger Ramon. Padel är väldigt populärt i södra Europa men vi bygger mer och mer även norrut. I Sverige har vi varit i cirka två år och byggt och närmast häromkring som vi har byggt är i Avesta, konstaterar Ramon.

Men vad är padel då? Kort kan man säga att det är en kombination av dubbeltennis och squash där man får utnyttja glasväggarna i spelet. Det är en av världens snabbast växande racketsporter just nu och det växer fram fler och fler banor runt om i Sverige. Padel lämpar sig för såväl stora som små. Racket ser lite ut som en kort padel man slår med. Padelbanan i Norberg är ett Arvfondsprojekt från vilket Norbergs tennisklubb ansökt om medel, där också Västmanlands idrottsförbund samt Norbergs kommun är involverad.

- Om två dagar ska vi vara klara. Självklart om vädret tillåter säger Marcelo samtidigt som han tittar skeptiskt upp mot den molniga himlen.

Thommy Ukkonen från Norbergs tennisklubb ser på bygget med förtjusning:

- Äntligen! Jag trodde inte att det skulle hinna bli av till sommaren och nu står vi här, säger Thommy.

Bokning för spel kommer att ske digitalt via nätet och invigning av banan är inte klart ännu men är inom räckhåll. Så håll tillgodo för snart kan du uppleva padel på hemmaplan.

Padelbanebyggarna från vänster: Ramon Flores Vega, Marcelo Flores Vega och Jony Olivo Troncoso.

Artikeln skriven av:
Tobias Back, näringslivs- och fritidschef