Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Nedåt i rankingen i årets företagsklimat

Norbergs kommun tappar 7 placeringar i årets ranking av företagsklimatet. Rankingen genomförs årligen av Svenskt Näringsliv med hjälp av enkäter som skickas ut till företagarna. Frågorna i enkäten handlar bland annat om attityder till företagande, kompetensförsörjning och hur företagare upplever kontakten med sin kommun.

Norberg tappar 7 placeringar från förra årets ranking och hamnar på plats 285 av landets 290 kommuner. 200 enkäter skickades ut i kommuner med färre än 50 000 invånare och färre än 1200 företag. Av de som fått enkäten skickade till sig i Norbergs kommun har 33 % svarat på frågorna.

– Vi ser att svarsfrekvensen har varit låg och det kan vara en faktor till att vi hamnat lågt i årets ranking. Överlag går det bra för företagen i Norbergs kommun, färre företag går i konkurs och fler företag startas vilket är glädjande. För att hålla en dialog med företagen i kommunen har vi under våren 2019 genomfört ett antal företagsbesök som kommer att fortsätta under hösten 2019. Vi ska jobba vidare med dialogen med företagare och ta del av synpunkter samt att det ska vara en väg in för företagare för att det ska vara enkelt att driva företag i Norberg, säger Tobias Back, näringslivs- och fritidschef i Norbergs kommun.

Undersökningen genomfördes mellan januari och april genom brev- och webbenkäter samt kompletterande telefonintervjuer.

Läs rankingen Företagsklimat 2019 från Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster