Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Årets tillväxtkommun i Västmanlands län 2019

Ett stort driv från kommunens många företagare och satsningen på besöksnäringen gör att Norbergs kommun tar hem titeln som Årets tillväxtkommun 2019 i Västmanlands län. En utmärkelse som kreditupplysningsföretaget Syna delar ut varje år.

Förra året hamnade Norberg på plats 3 i Västmanlands län men i år toppar Norberg listan och tar hem titeln Årets tillväxtkommun 2019 i länet. Senast Norberg vann var 2015 och 2016 samt 2017 låg kommunen längre ned på listan. 2018 började klättringen uppåt igen och nu var det alltså dags att kamma hem vinsten i länet. Utmärkelsen Bästa tillväxt går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Norberg toppar i Västmanland är extra roligt eftersom det är en liten kommun med ett stort driv och många små företag, som växt fram som en följd av att man satsat på framför allt besöksnäringen, säger Harald Stjerna, partner på Syna, i pressmeddelandet från Syna.

– Jätteroligt och vilken fin julklapp! Vi vet att Norbergs företag går bra och den här utmärkelsen är ett fint kvitto på det, säger Elizabeth Pettersson (S), ordförande demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet.

På andra och tredje plats i Bästa tillväxt 2019 i Västmanlands län kommer Köpings kommun respektive Kungsör.

Om undersökningen

Syna granskar siffror från företagens bokslut och skapar ett tillväxtindex som kan jämföras mellan kommunerna i länet. Priset har delats ut sedan 2007 till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt.