Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Strömavbrott

Här hittar du information om vad det är som gäller vid ett omfattande strömavbrott.

Vid händelse av strömavbrott

När elen försvinner så skapas det problem i vardagen, kommunen drabbas också. Men kommunen kan tyvärr inte hjälpa till vid strömavbrott eftersom kommunen inte levererar ström.

Kontakta inte kommunen eller Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds felanmälan vid strömavbrott. Kontakta din Elnätsleverantör.

Vattenfalls felanmälan vid strömavbrott: 020-82 58 58

Det första du ska göra när du blir av med strömmen är att kontrollera propparna. Därefter kontrollera om grannarna har ström. Var förberedd på att strömmen kan försvinna, särskilt i samband med stormar. Ha ficklampor, stearinljus, värmeljus eller varför inte en oljelampa eller fotogenlykta hemma. Långvariga strömavbrott får konsekvenser för vattenförsörjningen. Om strömavbrottet varat i mer än en timme så häll upp vatten i kärl och flaskor. Räkna med ett par liter per person.

Energimyndigheten har gett ut en folder med information om hur man kan hantera ett elavbrott. Den kan laddas ner via Energimyndighetens hemsida. Hos Energimyndighetens hemsida kan du även hitta tips på hur du kan förbereda dig på ett elavbrott.