Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Det här gör myndigheterna

Här kan du läsa om Migrationsverkets och övriga myndigheters uppdrag och arbete i mottagandet av flyktingar till Sverige.

Migrationsverket

Det är Migrationsverket som ansvarar för uppehälle och boende för flyktingar som kommer till Sverige och söker asyl. På migrationsverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du bland annat statistik, information om mottagandeprocessen och mer information om flyktingmottagandet i Sverige.

Länsstyrelsen

Länsstyrelsen arbetar för att samordna behoven och vara en länk mellan myndigheter och kommuner i flyktingsituationen. Länsstyrelsen leder med anledning av flyktingsituationen olika samverkansmöten utifrån behov. Läs mer om flyktingsituationen i Västmanlands län på Länsstyrelsen i Västmanlands läns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har det samordnade ansvaret för etableringsinsatserna för nyanlända. Försäkringskassan betalar ut etableringsersättning samt beslutar om och delar ut etableringstillägg och bostadsersättning.

Läs mer om etablering av nyanlända på Arbetsförmedlingens webbplats (öppnas i nytt fönster).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster