Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Avd. Boberg

Bobergs äldreboende är ett trivsamt äldreboende för Dig som av olika skäl inte klarar av att bo kvar hemma. Målsättningen på Boberg är att vi ska möta varandra med respekt och omtanke. Personalen på Boberg kommer att utifrån givet bistånd stödja Dig i Din dagliga livsföring, vardagsrehabilitering samt med viss hälso- och sjukvård.

Lägenheten

Boberg består av 22 lägenheter.  Lägenheterna är utrustade med toalett, dusch och tvättmaskin.

Det finns ett gemensamt kök/dagrum för gemensamma måltider. Där finns även en TV-hörna.

Några av lägenheterna har balkong. Du får möblera lägenheten hemlikt med egna möbler förutom sängen som ingår i hyran. Du håller själv med sänglinne, handdukar, vissa lampor, dammsugare och hygienartiklar.

Måltider

Det finns ett centralt kök samt restaurang i huset. Där serveras lunch varje dag. Det finns även en mindre matsal i anslutning till boendet för gemensamma måltider – frukost, lunch, eftermiddagskaffe, kvällsmat samt kvällskaffe.

Kontaktman

Vid inflyttningen får Du en kontaktman bland våra medarbetare som har ett speciellt ansvar för Dina omsorger och behov. Kontaktmannen gör tillsammans med Dig, dina närstående (om du så önskar), sjuksköterskan, områdeschefen och ev. arbetsterapeut upp en plan för insatser utifrån de behov Du har.

Aktiviteter

Vi försöker att på olika sätt tillmötesgå Dina behov av aktiviteter. Det finns en stor samlingssal i huset, Bubblan. Där anordnas underhållning och fester. Varje torsdag eftermiddag har Café Bubblan öppet, oftast med musikunderhållning.

Text

Relaterad information