Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Hitta hit

Exempel

Norberg ligger utmed riksväg 68, mellan Fagersta och Avesta. Du kan åka till Norberg via Sala (väg 256) eller Hedemora (väg 69). Du tar dig enkelt till Norberg med bil men det går även utmärkt att ta sig hit med buss eller tåg. Flygplatser finns på flera närliggande orter.

Lokaltrafik

Med Västmanlands Lokaltrafiks (VL) bussar har du bra förbindelser till Fagersta, Avesta, Skinnskatteberg och Köping. För att få en översikt över busstidtabeller och förbindelser besök Västmanlands Lokaltrafiks hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tågtrafik

Norberg var en av Sveriges första orter med järnväg, men numera har Norbergs centralort enbart järnvägsförbindelse för persontrafik under sommaren. Under hela året finns det möjligheter att resa till och från stationen i Karbenning med persontrafik. Från Karbenning finns det sedan anslutningsmöjligheter fyra gånger/dag med busslinje 86.

Det finns goda tågtrafikförbindelser i Fagersta och Avesta, som du lättast når via lokaltrafiken. I Fagersta finns anslutning till Bergslagspendeln, länets egen järnväg, med anknytningar till Västerås, Eskilstuna och Arboga. Vidare finns förbindelser till Smedjebacken och Ludvika.

Under sommarmånaderna kör Engelsbergs-Norberg Järnvägshistoriska Förening rälsbuss mellan sträckorna Kärrgruvan - Norberg - Ängelsberg.

Besök vår interaktiva kommunkarta för att hitta i Norberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterad information