Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
För alla är hemmet inte en trygg plats, du som lever i en relation där du utsätts för hot och våld av närstående kan få hjälp.
Våldet kan innebära att du är kontrollerad, kränkt, hotad eller utsatt för fysiskt våld. Att vara utsatt för våld påverkar hela din livssituation och innebär också att du är utsatt för brott.
Om du är orolig för dig själv, dina barn eller en anhörig så be om hjälp!
Vi kan till exempel hjälpa till med:
Vid akuta situationer ska du alltid ringa SOS Alarm: 112
Socialtjänsten, måndag-fredag
Klockan 08.00-16.00 ringer du 0223-290 00.
Klockan16.00–16.30 ringer du 0223-292 93.
Socialtjänsten, utanför kontorstid
Socialjourens växel: Telefon 021-39 20 66 alternativt 112
Om du lever i en relation där du inte mår bra eller är orolig för en närstående så kan du ringa till Kvinnofridslinjen för råd och stöd dygnet runt. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.
”Våld är varje handling riktad mot en annan person som skadar, smärtar, skrämmer eller kränker och genom detta får honom eller henne att göra något mot sin vilja eller avstå från att göra något den vill.” (Isdal 2001).
Våld kan förekomma i alla relationer oavsett ålder, kultur, religion, etnicitet och social tillhörighet. Majoriteten av dem som utsätts för våld i nära relationer är kvinnor och barn, men det drabbar även män.
Barn som lever i familjer där våld förekommer är brottsoffer och behöver särskilt stöd och skydd. Socialtjänsten ska enligt lag särskilt uppmärksamma de män, kvinnor och barn som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp och kan behöva stöd och hjälp till förändring.
Olika typer av våld:
Att stå vid sidan och se att någon man tycker om far illa i en relation är ofta mycket svårt. De flesta upplever att de är maktlösa och vet inte hur de ska agera för att stötta och hjälpa. Men kom ihåg att om du vågar reagera kan det leda till att din vän orkar förändra sin situation och ta sig ur ett liv med våld och övergrepp.
Vad kan du göra?
Våldsutövare
Du som har svårt att kontrollera dina känslor kan få hjälp att förändra ditt beteende. Kanske har du slagit eller hotat någon som står dig nära, eller är orolig för att du kommer att ta till våld?
Du som har svårt att kontrollera dina känslor kan få hjälp att förändra ditt beteende. Kanske har du slagit eller hotat någon som står dig nära, eller är orolig för att du kommer att ta till våld?
Slussen erbjuder råd och stöd till dig som har problem med att hantera ilska och kontrollera ditt beteende när du blir arg. Det kan vara samtal, enskilt eller i grupp. Du måste vara över 18 år och vilja göra en förändring.
Kontakt
Välj att sluta
Funderar du på om ditt beteende är okej? Ring oss!
Välj att sluta är en nationell telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Hos oss får du möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet. Här får du stöd och råd, vi kan även hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Är du utsatt för våld eller har frågor om ilska, kontrollerande eller våldsamt beteende är du också välkommen att ringa till oss.
Våra telefontider:
Måndag, tisdag och torsdag 8.30–16.00
Telefonnummer: 020-555 666
PrevenTell
PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Hos oss får du möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Även du som är anhörig eller bara har frågor om sexuellt problembeteende, är förstås också varmt välkommen att ringa till oss.
PrevenTells telefontider är vardagar mellan kl. 12-15
Du kan ringa PrevenTell dygnet runt, året om och lämna meddelande på vår telefonsvarare – så ringer vi upp dig senast nästkommande vardag. Värt att notera, vi ringer upp från dolt telefonnummer.
Telefon: 020-66 77 88
Stödlinjen för män
Försöker din partner kontrollera dig eller är du utsatt för hot och våld i din relation? Stödlinjen för män är öppen varje dag 07.00–21.00. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer.
Telefon: 020-80 80 80
PolisenKvinnofridslinjenDags att prata omRoksUnizonTerrafemRFSLBRISVoov. Voov förmedlar och hjälper våldsutsatta med tillfälliga jourhem åt djuren när djurägaren befinner sig i skyddat boende.BrottsofferjourenStödlinjen för män
Översättning arabiska Pdf, 441 kB.
Översättning persiska Pdf, 477 kB.
Översättning somaliska Pdf, 372 kB.