Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök ansvarar för att tillaga lunch och middag till de särskilda boendena samt korttidsboendet. Dessutom står Björkängens kök för lunchen till Resedans matsal, Björkängens matsal och för kommunens dagliga verksamhet.
Tisdag den 2 april återöppnar Björkängens matsal för pensionärer och deras anhöriga.
Öppettider klockan 11.45-13.30, måndag-fredag.
Björkängens kökspersonal hälsar välkomna!
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe. Priset är 60 kr för pensionärer och 70 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan och Björkängen serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag.
Veckorna 24-34 serveras en rätt (sommarmatsedel).
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Korv stroganoff med ris och grönsaker Lunch 2: Kaviarfisk på purjobädd med potatis |
Måndag kväll: | Potatisbullar med rotsaksstrimlor (lingonsylt, grädde) |
Tisdag | Lunch 1: Plommonspäckad fläskkarré med sås, potatis och grönsaker Lunch 2: Vegetarisk färslåda med lasagnetter och linser |
Tisdag kväll: | Spaghetti med köttfärssås och grönsaker |
Onsdag | Lunch 1: Köttfärslimpa med sås, potatis och grönsaker (lingonsylt) |
Onsdag kväll: | Pannkakspudding med rotsaksstrimlor (sylt, grädde och köttpålägg) |
Torsdag | Lunch 1: Broccolisoppa med morot och curry, kalvdans (lingonsylt) Lunch 2: Klar fisksoppa |
Torsdag kväll: | Havets Wallenbergare med hummersås, potatis och ärtor |
Fredag: |
Lunch 1: Pasta med laxsås och grönsaker Lunch 2: Gratinerad blomkål på kalkonbädd och potatis |
Fredag kväll | Gräddig kycklinggryta med ris/potatis och grönsaker |
Lördag: | Lunch: Gratinerad fläskytterfilé med sambal oelek, kulpotatis och grönsaker |
Lördag kväll | Fisk med mandel, potatis och grönsaker |
Söndag: | Lunch: Burgundisk gryta med potatis och ugnsstekta grönsaker |
Linssoppa med kokosmjölk och hembakat bröd (ost) |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se