Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök ansvarar för att tillaga lunch och middag till de särskilda boendena samt korttidsboendet. Dessutom står Björkängens kök för lunchen till Resedans matsal, Björkängens matsal och för kommunens dagliga verksamhet.
Tisdag den 2 april återöppnar Björkängens matsal för pensionärer och deras anhöriga.
Öppettider klockan 11.45-13.30, måndag-fredag.
Björkängens kökspersonal hälsar välkomna!
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe. Priset är 75 kr för pensionärer och 85 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan och Björkängen serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag.
Veckorna 24-34 serveras en rätt (sommarmatsedel).
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Fisk på Norrlandsvis potatis och grönsaker Lunch 2: Falukorv morotsstuvning potatis |
Måndag kväll: | Svampcrepês med riven ost och cole slaw |
Tisdag | Lunch 1: Chili con carne ris och grönsaker Lunch 2: Vegetariska biffar med fetaost, potatis och tzatziki |
Tisdag kväll: | Baconlåda med skivad potatis och grönsaker |
Onsdag | Lunch 1: Fläskkorv rotmos och gröna ärtor Lunch 2: Vegetarisk schnitzel svampsås och kokt potatis |
Onsdag kväll: | Oxjärpar med rödbetssallad potatis och grönsaker |
Torsdag | Lunch 1: Matig köttsoppa Ålandspannkaka (sylt, grädde) Lunch 2: Majssoppa |
Torsdag kväll: | Hannas apelsinkyckling ris/potatis och haricots verts |
Fredag: |
Lunch 1: Kokt fisk med vitvinssås potatis och örtkryddade morötter Lunch 2: Skånsk köttgryta med rotfrukter potatis och rödbetor |
Fredag kväll | Inlagd stekt strömming och kokt potatis |
Lördag: | Porterstek potatis sås grönsaker och pressgurka (gelé) |
Lördag kväll | Ädelostpaj med grönsallad |
Söndag: | Lunch: Kycklinglårfilé med tomatsalsa bearnaisesås kulpotatis grönsaker |
Söndag kväll | Högsbosoppa ost och mjukt bröd |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se