Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök ansvarar för att tillaga lunch och middag till de särskilda boendena samt korttidsboendet. Dessutom står Björkängens kök för lunchen till Resedans matsal, Björkängens matsal och för kommunens dagliga verksamhet.
Öppettider klockan 11.45-13.30, måndag-fredag.
Björkängens kökspersonal hälsar välkomna!
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe. Priset är 75 kr för pensionärer och 85 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan och Björkängen serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag. (Björkängen är stängt på lördagar-söndagar)
Veckorna 24-34 serveras en rätt (sommarmatsedel).
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Ost- och timjangratinerad falukorv, potatismos, broccoli Lunch 2: Panerad fisk, potatis, remouladsås |
Köttfärs-crepes med riven ost, grönsallad | |
Tisdag
| Lunch 1: Bondomelett med potatis i, grönsaker Lunch 2: Kebabgryta, ris, grönsaker |
Tisdag kväll | Quorngryta med persika, ris / potatis |
Onsdag
| Lunch 1: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis, grönsaker Lunch 2: Pölsa, potatis, grönsaker, rödbetor
|
Onsdag kväll | Blåbärsgröt, smörgås, köttpålägg |
Torsdag
| Lunch 1 : Redd grönsakssoppa, pannkaka, sylt, grädde Lunch 2 : Klar kycklingsoppa
|
Torsdag kväll | Laxlåda med spenat och äggstanning, skirat smör, grönsaker |
Fredag | Lunch 1: Päronkyckling, ris, grönsaker Lunch 2: Vegetariska rödbetsbiffar, potatismos, kall dressing |
Fredag kväll
| Ost- och skinkpaj, grönsallad
|
Lördag | Lunch: Kålpudding, sås, potatis, grönsaker |
Lördag kväll | Senapssill, kokt potatis, ägg på salladsbädd |
Söndag |
Lunch: Kassler med tomat och ost, potatisgratäng, grönsaker
|
Söndag kväll | Champinjonsoppa, mjukt bröd, ost |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se